Atree | services
15628
page-template-default,page,page-id-15628,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Elektrische schema’s

ATree baseert zich voor het ontwerp van de elektrische schema’s op eigen analyse en op  bestaande plannen (het bouwplan, het plan van de machinebouwer…). We maken er een punt van om steeds de meest innovatieve technologieën te gebruiken. Wij zijn professionals en dat niveau vraagt om professionele tools. Daarom werken onze mensen altijd met de laatste versie van de engineeringsoftware EPLAN.

De elektrische schema’s worden afgegeven bij oplevering en kunnen dus steeds geraadpleegd worden. We houden het elektrisch concept zo eenvoudig en rechtlijnig mogelijk. Elke technieker vindt hierop meteen zijn weg, eventuele interventies kunnen daardoor in een minimum van tijd.

ATree houdt ook bestaande elektrische schema’s up-to-date.

Montage en bekabeling

Op de werf verzorgen wij het plaatsen van de kabelladders, kabelnetten, kabelgoten… zoals het vakmensen betaamt. Wij zorgen voor een professionele integratie van alle losse onderdelen tot een operationeel geheel. Kabels worden netjes en per soort gebundeld, voor een nette werkomgeving. Vermogenkabel, stuurkabel en communicatiekabel, alles krijgt een duidelijke nummering overeenkomstig het schema, voor een perfect overzicht. Wat betreft de vermogenkabels, houden we rekening met de lengte en adersectie, wat de elektriciteitsfactuur van de eindklant alleen maar ten goede komt.
Eens alles is aangesloten doen we een volledige vermogens- en IO-test, om zodoende de verdere opstart vlot te laten verlopen.

Bordenbouw

ATree levert zowel unieke als standaardinstallaties. Voor de bordenbouw werken we uiteraard volgens de CE-normering en enkel met kwalitatieve onderdelen. Dan nog onderwerpen we de volledige installatie aan grondige vermogens- en IO-testen, voor een probleemloze overgang. Ook van het visuele aspect maken wij een punt. M.a.w. de borden moeten gewoon perfect zijn!

Is een eerder uitgebreide automatisering aan de orde, dan kunnen we instaan voor de PLC-sturing en de visualisatie van uw productieproces.

PLC-programmatie

PLC PROGRAMMERING EN VISUALISATIE PRODUCTIEPROCES

De PLC (programmable logic controller) is basic voor een integrale automatisering. Onze experten ontwikkelen en programmeren de software daarvoor zelf. Het volledige concept en de graad van automatisering worden in samenspraak met de eindklant bepaald.

Koppelingen naar bovenliggende ERP/MES systemen realiseren we samen met partners. Een grondige kennis van verschillende database-platvormen (bv. Microsoft SQL Server) en een uitgebreide knowhow van hogere programmeertalen (bv. Microsoft.Net C# en Visual Basic) laten ons toe een passende oplossing uit te werken.

Visualisatie productieproces

ATree maakt van uw productieproces een grafische voorstelling, met een logische beeldopbouw. In functie van uw verwachtingen kan dat met een verregaand systeem (bv. CitectSCADA, Simatic WinCC, Control Microsystems ClearSCADA) of eerder een panel-oplossing (bv. Simatic WinCC Flexible Panels, Proface… tot de geïntegreerde Visu-oplossingen van Beckhoff). In elk geval kunt u zo het proces op een gebruiksvriendelijke manier bewaken en besturen. De visualisatie reikt ook een optimale alarmlogging en trending van uw productieproces aan.

 

Totaalconcepten

Lagere kosten voor uw nutsvoorzieningen, lagere personeelskosten, een betere kwaliteit van uw eindproduct, kortere omsteltijden van uw machines, een minimale downtime, waardevolle informatie voor de optimalisatie van uw proces, een hogere productiecapaciteit… het zijn maar enkele van de voordelen van een integrale automatisering!

Onze doelgerichte en kostenbesparende totaalconcepten staan garant voor een maximaal rendement van uw productieproces.